Skulle lige prøve en opskrift fra Caroline Flemmings kogebog, “baronessen går i køkkenet”.

Hun kalder dem selv verdens bedste kanelsnegle - og jeg tror hun er godt på vej, for de er virkelig gode.

Lavede kun halv portion og tilføjede en del mere kanel, end hun oplyser.


27 store snegle fik jeg ud af opskriften - men de var så også rigtig store.


½ liter mælk

125 g flormelis

62 g smør

25 g gær

2 små æg, pisket sammen

kardemomme (jeg brugte ca. 2 tsk.)

ca. 750 g hvedemel (måske lidt mere, hvis den æltes på maskine)


Remonce:


250 g smør, blødt

250 g rørsukker

kanel efter smag - tror ca. jeg brugte 5 spsk


1: Varm mælk op i en gryde og smelt smørret i det, tilsæt flormelis, rør det hele sammen og lad det køle helt af og rør gæren ud i mælkeblandingen.

2: Tilsæt pisket æg. Bland derefter de våde ingredienser med de tørre. Tag dejen ud på bordet og ælt det til en glat og blød dej, tilsæt endelig ikke for meget mel, kun så den lige slipper bordpladen. (jeg rørte den bare på min røremaskine til den var glat og lige nøjagtig ikke klistrede til mine fingre.

3: Læg i en skål, dæk til, stil det lunt og lad det hæve i 1 time.

4: Pisk blødt smør, kanel og sukker sammen til remonce.

5: Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul det ud til 1 cm.'s tykkelse i en aflang firkant. Smør remoncen ud på dejen og rul den til en "roulade" på den lange led. Skær pølsen i tykke skiver, læg dem på bageplader med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i endnu 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader og bag i 10-15 minutter, til de er gyldne og færdigbagte. Flyt dem straks til en bagerist når de tages ud af ovnen, så de kan køle af eller hæld smørret fra, så de ikke står og bliver våde. (Der løber nemlig en del smør ud på pladen).















 

Baronessens kanelsnegle

mandag den 19. juli 2010

 
 

<< Forrige

Næste >>

Fremstillet på en Mac