Denne kage er en af min mors favoritter. Den er lidt mazarinagtig med nøddemarengs og en topping af cremefraiche og fløde samt kiwi. Den er meget lækker og svampet.
Kiwikage:
250 gram blødt smør
200 gram sukker
4 æggeblommer røres
2 dl mælk
150 gram mel
2 tsk bagepulver
Marengs:
4 æggehvider
200 gram sukker
2 tsk vanillesukker
100 gram nødder (knuses)
Pynt:
1/2 liter fløde
1/2 liter creme fraiche
4 kiwi i skiver
-
1.Æggehvider piskes stive og efterfølgende piskes sukker i. Herefter vendes nødder i.
-
2.Dejen piskes sammen
-
3.Dejen bredes i en lille bradepande og marengsen kommes ovenpå
-
4.Kagen bages ved 200 grader de første 10 minutter, derefter skrues ned på 180 grader og bager min. 20 minutter mere. (min. 30 minutter i alt)
-
5.Når kagen er kold, pyntes den med creme og kiwi
Kagen kan med fordel bages dagen forinden og skal opbevares i køleskab.